A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_szulo

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 92

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_alias

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 207

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_nev

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 207

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése

FELFÜGGESZTVE!

VP2-4.1.1.3-16

A felhívás több területen kíván hozzájárulni az állattartó telepek versenyképességének növeléséhez.Lehetőség nyílik az állattartásra,valamint az előállított termék kezelésére,tárolására szolgáló épületek,építmények létrehozására,kialakítására,továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolodó eszközök,gépek beszerzésén keresztül.A felhívás különösen épít az állattartó létesítmények minden olyan irányú beruházására,amely a hatékonyabb energiafelhasználást hivatott elősegíteni.További fontos cél a fiatal termelők gazdaságinak megerősítése,fejlesztése.

 

Támogatható tevékenységek: építéssel járó állattartási technológia kialakítása.Építéssel nem járó a szarvasmarhatartáshoz kapcsolódó eszközök,gépek beszerzése.Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek.Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

A projekt végrehajtására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

A projekt Magyarország területén valósítható meg.

Támogatást igénylők köre: mezőgazdasági termelők,akik abban az esetben jogosultak támogatásra,amennyiben igazolják hogy a teljes lezárt üzleti évben legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek. Árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott a teljes lezárt üzleti évben. A NÉBIH által nyilvántartott állatartó telepet működtetnek.

Benyújtási határidő: 2016.május 03-tól 2018.május 03.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke: egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft,kollektív projekt esetén maximum 1 Mrd Ft.