A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_szulo

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 92

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_alias

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 207

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: hir_kat_nev

Filename: models/hirek_m.php

Line Number: 207

Állattartó telepek korszerűsítése

Állattartó telepek korszerűsítése

Magyarországon az állattartók jelentős része elavult épületekben,korszerűtlen technológiával és magas termelési költségekkel kénytelen dolgozni.A felhívás alapvető célja az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása,az ágazat foglalkoztatotti számának növelése és a környezetbarát technológiák elterjesztése.

A felhívás célja a lófélék,(ló,szamár,öszvér) a húshasznosítású galamb,a strucc,az emu,a fürj,a nyúl, a méh,és a csincsilla tartásának támogatása.

Támogatható tevékenységek: a versenyképesség javítása érdekében építéssel járó technológiák,valamint az állatttartáshoz szükséges gépek beszerzésének támogatása.Az állattartó gazdaságokban az energiafelhasználás csökkentése,az erőforrások-hatékonyság javítása.Épületenergetikai,épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések,felújítások,valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.

Nem támogatható a trágyatárolók építése,illetve az istállón kivüli trágyakezelés megvalósítására irányuló tevékenységek,erőgépek beszerzése.Nem támogatott a kaptárak,méhészkonténerek beszerzése.

A projekt végrehajtására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

A megvalósítási terület Magyarország egész területe.

Támogatást igénylők köre:mezőgazdasági termelők akik egy teljes lezárt üzleti évben legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.A NÉBIH által nyilvántartott állattartó telepet működtetnek.Egy teljes lezárt üzleti évben árbevételüknek 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

Benyújtási határidők: 2016.május 06. - 2018.május 06 között.

A támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

Mértéke: egyéni projekt esetén maximum 100 millió Ft,kollektív projekt esetén maximum 200 millió forint.